אחת מעבירות התעבורה החמורות ביותר היא נהיגה בשכרות. אלכוהול מוביל להאטה בפעילות המוחית ולתגובות איטיות על הכביש ולכן נהיגה בשכרות יכולה להוביל לתאונות דרכים ופגיעה בגוף, בנפש וברכוש וזאת משום נהיגה רשלנית ומסוכנת.
ענישה בגין נהיגה בשכרות
נהג חדש יכול לשתות עד 50 מיקרו גרם לבדיקת ינשוף או שיהיה לו ריכוז של 10 מיליגרם אלכוהול בדם פר 100 מיליליטר דם. לגבי שאר סוגי הנהגים, 50 מיקרוגרם אלכוהול ל- 100 מיליליטר דם, הנהג נחשב שיכור. הענישה המינימלית עבור עבירה זאת היא 24 חודשים של פסילת רישיון וזאת בהתאם למחוקק. המטרה של ענישה בגין נהיגה בשכרות לנהג חדש היא להפחית את תאונות הדרכים על ידי צמצום מצבים בהם נהגים נוהגים שיכורים.
נהיגה בשכרות – חשוב לדעת
- בדיקת ינשוף – סירוב לביצוע בדיקת ינשוף עליה הורה שוטר נחשב כעבירה פלילית, גם אם מדובר על בדיקה אקראית.
- לא חובה לענות – ניתן לספק רק נתוני זיהוי בסיסיים ואין חובת מענה על שאלות זיהוי נוספות.
- מבחנים – חובה לבצע גם את המבדקים הנוספים עליהם מורה השוטר כאשר הוא עוצר אתכם בדרך לבדיקת נהיגה בשכרות, ביניהם מבחן עמידה, מבחן הליכה על קו ומבחן הבאת האצבע שלכם לאף כאשר עיניכם עצומות.
נהיגה בשכרות ועורך דין תעבורה – מהי המשמעות?
חשוב להבין שקיימת חשיבות גדולה לייעוץ וייצוג על ידי עורך דין תעבורה באם האשימו אתכם בעבירה של נהיגה בשכרות, שכן עורך הדין מכיר את נהלי החובה של השוטרים בעת טיפול בנהג החשוד בשכרות וכל הקשור אל בחינת הראיות. באם קיימת בעיית אמינות או אי הקפידה על הנהלים, עורך הדין ישתמש בזאת וזאת במטרה להוביל לתוצאה של הקלה בעונש או זיכוי מלא. בסופו של דבר הקביעה החשובה ביותר היא: אין לעלות על ההגה, שיכורים, אבל אם קרה מקרה, יש לפנות מיידית אל עורך דין נהיגה בשכרות אליאס סיילס.