סיפורו של יזם ישראלי הוא לעתים קרובות סיפור של חתירה בלתי מתפשרת למטרה, של יכולת לזהות צורך ולהפוך אותו להזדמנות. אך סיפורו של יצחק בריל (איציק בריל) הוא יותר מכך; זהו סיפור על שילוב נדיר בין תשוקה ספורטיבית לאדרנלין גבוה, מחויבות עמוקה לערכים חברתיים, וחזון טכנולוגי חדשני. מהמסלולים המאובקים של מרוצי הראלי הבינלאומיים, דרך כיתות הלימוד בהן הרצה בהתנדבות על נהיגה בטוחה, ועד לחזית הפיתוח של טכנולוגיות מבצעיות – איציק בריל מוכיח כי ניתן לנווט בין עולמות שונים, כאשר המצפן הפנימי מכוון תמיד לעשיית טוב ולמיצוי הפוטנציאל.
המסע של איציק בריל החל בעולם הנהיגה, שם לא רק הפגין כישרון טבעי אלא גם משמעת עצמית, התמדה וחתירה בלתי מתפשרת למצוינות. תכונות אלו הובילו אותו לייצג את ישראל בגאווה במרוצי באחה מאתגרים באירופה. הוא לא הסתפק בהשתתפות; הוא כבש פסגות, עם זכייה מרשימה במקום הראשון בראלי פורטוגל ובמקום השני בראלי ספרד. הישגים אלו אינם רק עדות ליכולותיו כנהג מירוצים, אלא גם לרוח הלחימה ולאמונה ביכולת לפרוץ גבולות – תכונות שישרתו אותו היטב גם בזירות האחרות אליהן יפנה בהמשך דרכו.
אך גם בשיא הקריירה הספורטיבית, כאשר האדרנלין וההישגים היו בשיאם, איציק בריל לא זנח את המודעות החברתית והרצון לתרום. הניגוד המרתק בין הריגוש של המירוץ לבין הצורך השקט לפעול למען הקהילה, החל להתגבש לכדי יוזמה משמעותית. מתוך כאב אמיתי על הנתון הבלתי נתפס של כ-500 הרוגים בתאונות דרכים בישראל מדי שנה, נולד המיזם החברתי "שניות שמצילות חיים". בריל מתאר את הנתון הזה ככזה ש"שובר לו את הלב", ומדגיש כי "אלה לא מספרים – אלה חיים. משפחות. חלומות שנגדעו".
במסגרת "שניות שמצילות חיים", פרויקט התנדבותי לחלוטין, איציק בריל וצוות מתנדבים מסור הרצו בפני תלמידים בבתי ספר ברחבי הארץ. הם לא הסתפקו בהעברת מידע יבש; הם שיתפו מניסיונם, הסבירו על עקרונות נהיגה נכונה, המחישו את הסכנות הטמונות בנהיגה תחת השפעת אלכוהול וסמים, ובעיקר – ניסו לגעת בלבבות הצעירים ולהטמיע בהם את ערך קדושת החיים והאחריות האישית על הכביש. עשייה זו, המגיעה מתוך תחושת שליחות עמוקה, חושפת פן נוסף באישיותו של בריל – היכולת לרתום את ניסיונו ומוניטין מעולם המירוצים למטרה נעלה יותר. לצידו במסע החיים והיזמות עומדת רעייתו, ליאת דן בריל, שאף היא יזמת מוכשרת שעשתה מעבר מרשים מעולם ההייטק הגלובלי להקמת מפעל ייחודי לעיצוב, ומהווה דוגמה לכוחה של תשוקה והגשמה עצמית.
כיום, ממשיך איציק בריל לשלב בין עולמות, כאשר הוא מוביל סטארטאפ ביטחוני-טכנולוגי מתקדם. מיזם זה מתמקד בפיתוח פתרונות צילום חדשניים בזמן אמת המיועדים לשדה הקרב. הטכנולוגיה נועדה לספק מידע קריטי באופן מיידי, ובכך לשפר את תהליכי קבלת ההחלטות הקריטיות ולהגביר את ביטחונם של הלוחמים בשטח. המעבר הזה, מעולם המירוצים והעשייה החברתית אל חזית הטכנולוגיה הביטחונית, עשוי להיראות מפתיע, אך הוא מתבסס על אותם יסודות: זיהוי צורך, חתירה לפתרון מיטבי, ותחושת אחריות. בין אם מדובר בהצלת חיים בכבישים או בשמירה על ביטחון הלוחמים, המוטיבציה המרכזית נותרת זהה – הרצון לשפר, לתקן ולהשפיע לטובה.
הפילוסופיה המנחה את איציק בריל נשענת על האמונה שיזמות אמיתית אינה נולדת רק מתוך רצון להצלחה עסקית, אלא מתוך אכפתיות ורצון עמוק "לשפר, לתקן, לשנות". הוא מדגיש כי "לפני שאתה יזם – תהיה בן אדם. אם אתה יכול לתרום, תתרום. אם אתה יכול להשפיע – אל תוותר". גישה זו, המשלבת ראש פתוח עם לב מלא, היא המאפשרת לו לנוע בגמישות בין תחומים, ללמוד, להתפתח, ותמיד לחפש את הדרך לתרום מכישוריו וניסיונו.
המסלול של איציק בריל, אם כן, אינו קו ישר אלא ספירלה מתפתחת, שבה כל תחום עיסוק מעשיר את האחרים ומקבל מהם השראה. התשוקה והדיוק מעולם המירוצים, המחויבות והאמפתיה מהעשייה החברתית, והחדשנות והחזון מהעולם הטכנולוגי – כל אלו מתלכדים לדמות של יזם המונע על ידי "דלק חברתי" ורצון אמיתי להשפיע. סיפורו הוא תזכורת לכך שניתן להוביל שינוי במגוון זירות, כל עוד פועלים מתוך מיקוד, מסירות, ואמונה עמוקה בערך החיים ובכוחה של היוזמה האנושית. המסר שלו לדור הצעיר, "החיים שלך שווים יותר – תנהג באחריות", מהדהד לא רק בהקשר של נהיגה, אלא כקריאה כללית ללקיחת אחריות על חיינו ועל הסביבה בה אנו חיים.