כאשר אנשים עומדים למכור את הרכב מעניין אותם רק שני דברים: לקבל עליו כמה שיותר ולהיפטר ממנו כמה שיותר מהר. על מנת לעמוד בשתי המטרות, יש כמה דברים שרצוי לדעת מראש ויש לא מעט טיפים שיסייעו לכם בדרך למטרה. אז בין אם הביורוקרטיה מדירה שינה מעיניכם ובין אם אתם מתלבטים באיזה מחיר לנקוב, המאמר הזה במיוחד עבורכם.
מעט כמו בשוק
אנשים חושבים שרק בשוק מתמקחים, ונדהמים לראות שתחום ההתמקחות פלש למגוון תחומים נוספים, כגון שיפוצים ומכירת רכבים. משמע היו מוכנים שהרוכש יתמקח, ולו כי אין לו מה להפסיד. מכאן שיש להיות מוכנים למשחקי כוחות במכירת רכב ואף מראש להכין משפטים משכנעים אשר מצדדים במחיר אליו אתם שואפים. אגב, ניתן לבצע את התהליך דרך סוכנות למכירת רכבים ולחסוך את כל הבירוקרטיה הנלווית.
ביטוחים
אתם אומנם עומדים להיפטר מהרכב, אך אין זה אומר שאתם יכולים להתעלם מהבדיקות שעתידות לבוא או מההיסטוריה שלו – ההיפך הוא הנכון. ככול שהרכב יהיה יותר שמור ומטופל והכל יהיה בתוקף, כך תוכלו להיות רגועים, להציג בגאווה את היסטוריית הטיפולים ובאופן כללי לבקש מחיר מלא. עוד יש לבדוק האם הרוכש הפוטנציאלי יכול לעלות על הרכב ולצאת לנסיעת מבחן, וזאת כי הרבה אנשים עושים ביטוח רק לעצמם. אם זה המצב, תבררו מול חברת הביטוח מה ניתן לעשות – יש פתרונות!
מחיר
אחד מהקשיים של מוכרי רכבים הנו לקבוע מחיר. פה נציין שמומלץ לנקוב במחיר הגבוה ביותר בהתאם למחירון, כי סביר שתתבקשו להעניק הנחה, להוריד עלות של תיקון ובאופן כללי תרצו להעניק ללקוח תחושה שאתם באים לקראתו. מכאן שניתן להיעזר במגוון מחירונים שמפורסמים ברשת, אך גם יש לבחון באלו מחירים נמכרים רכבים בעלי נתונים דומים, כי אפקט התחרות משחק תפקיד מהותי.
הכנה מקדימה
הרבה אנשים שמבקשים למכור את הרכב נוטים להתלבט האם להשקיע כמה אלפים בתיקון, או למכור אותו כפי שהוא. ובכן אין תשובה אחידה, אלא כמו בהרבה מצבים האמת באמצע. משמע אם לצורך הדוגמה הפח קיבל מכות רציניות, מוטב להשקיע ולתקן ורק לאחר מכן להעמיד את הרכב למכירה ואף מוטב להשקיע בניקוי יסודי, כי הנראות חשובה ביותר. כמו כן, אם ידוע שבדיקה במוסך תעלה על בעיה רצינית, רצוי לשקול תיקון, אך כחלופה יש לשקול להעניק הנחה, אלא אם כן אתם יודעים שהתיקון שאתם תבצעו יבוצע במחיר מציאה.
זיכרון דברים
זיכרון דברים מאוד חשוב ואף קיימים לא מעט נוסחים מוכנים ברשת. כאשר עומדים לבחור אחד, ראוי לוודא שמופיעים בו הפרטים הבאים: פרטים מלאים של הרכב, פרטי הרוכש ובעל הרכב (ת.ז, שם ואף כתובת), סכום העסקה, אופי התשלום (אם מדובר בהמחאה יש לציין סניף בנק, תאריך פירעון, מס' חשבון ומספר ההמחאה), התחייבות בדבר מצב הרכב, וכמובן שיש לכלול הצהרה מצד הרוכש, בה הוא מציין שהרכב נבדק ומעתה ואילך שום טענה לא תופנה כלפי הבעלים הקודמים.
העברת בעלות
הרבה אנשים חוששים מהמונח "העברת בעלות", ולו כי כבר קרו "עקיצות" בעת המעמד. מה עושים? ראשית יודעים שהעברת הבעלות היא על חשבון הרוכש. מה עוד? מראש תבקשו מהרוכש להביא למעמד הרכישה המחאה בנקאית ותעודת זהות (מומלץ לשמור העתק של ת"ז ולו במצלמה של המכשיר הנייד). לאחר שמקבלים תשלום, יש לגשת ביחד לסניף הדואר הקרוב ולבצע את השלב המיוחל – העברת בעלות. בשלב זה יש להיות ערים לדיוק של סך הפרטים ורק לאחר מכן לנשום לרווחה.
מעבירים הילוך
לבסוף נציין שיש להיות סבלניים עד שמשיגים את המחיר הרצוי, לוודא שהמחיר שדורשים הגיוני, להתחשב ברמת הביקוש, להתנהל באופן מסודר וכמובן להעדיף העברת זה"ב והמחאה בנקאית ולבדוק היטב את הנתונים כאשר מבקשים לשלם עם המחאה אישית. מה בדבר המחאה של צד ג'? תסרבו – מדובר בסיכון מיותר.