הסיפור האמיתי של חברת בטר פלייס – למה היא נסגרה?

הסיפור האמיתי של חברת בטר פלייס – למה היא נסגרה?

חברת בטר פלייס קמה במטרה לספק מענה ותשתית לכלי רכב חשמליים. וזה כולל סוללות ותחנות טעינה שיאפשרו לבעלי הרכבים החשמליים להגיע ליעדים שונים בקלות ובנוחות. החברה הייתה פעילה במדינות שונות ברחבי העולם. היה לה מטה פעיל בארצות הברית וכן מרכז חקר ופיתוח בישראל. החברה לישראל הייתה המשקיעה העיקרית בחברה, וזו הסיבה לכך שכאשר היא הודיעה כי היא מפסיקה את הזרמת הכספים לחברה.

פעילות החברה

החברה הציעה שירותים שונים כמו שיווק מכוניות חשמליות אשר הותאמו לתשתיות של החברה. המכוניות היו תוצרת של חברת רנו. כמו כן התקינה החברה עמדות טעינה בחניות של לקוחותיה. עמדות טעינה הותקנו על ידי בטר פלייס גם במרכזי בילוי, אזורי תעסוקה, חניונים ועוד. מענה נוסף שהציעה החברה לבעלי רכבים חשמליים הוא תפעול מרכזי החלפה של סוללות בפרישה ארצית. תחנות אלו נועדו לאפשר לנוסעים להמשיך בנסיעות ארוכות והן מחליפות את תחנות הדלק אשר מציעות שירות בדרכים לרכבים מונעי דלק. החברה פעלה בשיתוף פעולה עם הממשל בארצות שונות על מנת להשיג תמריצים לעידוד השימוש בכלי רכב חשמליים.

עוד מידע על רכבים חשמליים תוכלו לקרוא באתר מגזין רכב חשמלי

שנותיה האחרונות של החברה וסגירתה

החברה נהנתה משנים פוריות ועשייה רבה. והיא היוותה שחקנית מרכזית בתחום הרכב החשמלי. היו שלבים שחזו לה עתיד מבטיח והצלחה פורצת דרך בתחום כלי הרכב החשמליים. אך הייתה גם ביקורת שטענה שהחברה מנסה ליצור מונופול בתחום, ובכלל תחנות להחלפת סוללה יוצרות מצב בו בעלי הרכבים החשמליים כבולים לסוג מסוים של סוללה שרק אותה ניתן להשיג בתחנות הטעינה של החברה. האלטרנטיבה היא הקמת תחנות טעינה במתח גבוה שיאפשרו הטענה מהירה מאוד של הסוללה בדרכים. בשנים אלו היו מספר החלפות תפקידים בחברה, דבר אשר יוצר כמובן זעזוע בחברה. ההמשך היה פירוק של החברה ומכירת הנכסים שלה.

העתיד של הרכב החשמלי בישראל

אמנם בעבר היה נראה כי זו החברה אשר מובילה את השינוי המהותי במעבר מהרכב המונע בדלק לרכב החשמלי. אבל בשל סיבות שונות היא ירדה מהבמה ופינתה את מקומה לשחקניות אחרות אשר ימשיכו לחולל את המהפכה.

קראו גם על: מס על רכב חשמלי

כתוב/כתבי תגובה