הכשת ע"י נחש עלולה להיות טראומתית וגם להוביל לצורך בטיפול מיידי ואף אשפוז בבית חולים. הנחש אינו חיה תוקפנית אבל הוא מעורר חרדה כאשר הוא חודר לחצר או גינה ותגובה מבוהלת של הנוכחים עלולה להוביל אותו להכיש כפעולת מגננה מבחינתו. הארס הנוטף ממנו חודר דרך העור ועלול להוביל להרעלה ולדימום חזק, ובמקרים קיצוניים גם לקטיעת איבורים. ההכשה נובעת מהתקרבות מיותרת לנחש, שהיא תגובה טבעית של מי שאינו מכיר את כללי ההתנהגות במקרה זה. שמירת מרחק וקריאה ללוכד נחשים תפחית מאוד את הסיכוי להכשה, אבל רבים אינם מודעים לכך ומנסים לגרש את הנחש ואז הוא מכיש.
כללים במקרה של הכשה
אז מה עושים במקרה של הכשת נחש?
ההכשה מבהילה וכואבת מאוד אבל שמירה על הכללים תסייע לכם לצמצם את הנזק למינימום האפשרי. חשוב לא לאבד את העשתונות ולפעול במהירות כדי שהסיוע יגיע מהר. לכן יש לטלפן למגן דוד אדום 101 וגם להניח למוכש לנוח, להסיר מהאיבר המוכש תכשיטים ובגדים, להרגיע את הקורבן ולשטוף את האיזור במים חמים וסבון, כמו כן עדיף לקבע את הגפה הפגועה ולמנוע תזוזה שלה. המטרה היא להרגיע ולמנוע פעולות מיותרות שרק יגבירו את הפגיעה וחדירת הארס.
פעולות שלא עושים
לאחר הכשת נחש המצב הנפשי והפיזי קשה, אבל מומלץ להימנע משורה של פעולות שעלולות להחמיר את המצב עוד יותר. יש להימנע משימוש בחוסם עורקים וגם מניסיונות להרגיע את המוכש באמצעות מזון או שתייה. אין סיבה לרדוף אחרי הנחש במטרה לנקום בו וגם אין מקום לחתוך את מקום ההכשה או לנסות לקרר את הגפה הפגועה. כל אלה פעולות שרק יחמירו את המצב ויקשו על צוות רפואי שיגיע כדי לטפל בהכשה.
אז כמה עולה לוכש נחשים? מוזמנים לחפש ברחבי האינטרנט ולקבל השוואת מחירים!